شهر مشهد شهر بزرگی است که سفر به آن می تواند تداعی کننده خاطرات خوبی باشد یا تجربه جدید برای کسانی که هنوز موفق به دیدن این شهر مقدس نشده اند. این شهر علاوه بر وجود با برکت حرم حضرت رضا (ع)، دارای مناطق مختلف گردشگری، تفریحی، دیدنی و تاریخی بسیاری است که هر ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. خیلی ها می توانند با رزرو تور مشهد سفری خوش را به این شهر داشته باشند. خصوصا اگر در کنار خانواده یا دوستان بتوانید به زیارت حرم امام هشتم شیعیان بروید. این شهر در زمان افشاریان، پایتخت ایران بود. طبق سرشماری، جمعیت این شهر بالغ بر ۳ میلیون نفر تخمین زده شده است. شهر مشهد در سال ۱۳۸۸ به عنوان پایتخت معنوی جهان اسلام معرفی شد. بعضی از مسافران مشهد مساله هزینه برای شان از اهمیت بالایی برخوردار است. این گروه از عزیزان می توانند با رزرو تور ارزان مشهد از خدمات با کیفیت و قیمت مناسب این تور مسافرتی استفاده کنند. در این بخش توضیحاتی جامع و کامل در مورد آرامگاه خیام نیشابور برای شما عزیزان ارائه شده است.
یکی از نقاط دیدنی شهر نیشابور، آرامگاه حکیم ابوالفتح عمر ابن خیام می باشد که هر ساله مورد بازدید تعداد زیادی گردشگر داخلی و خارجی قرار می گیرد. این آرامگاه در جنوب شرقی شهر نیشابور و در انتهای خیابان خیام قرار دارد. این مجموعه دارای موزه، آرامگاه، کتابخانه و مهمانخانه از نقاط دیدنی باغ های ایران می باشد. پس از درگذشت عمر خیام، پیکرش در قبرستان مرکزی حیره نیشابور دفن شد که نمای ویژه ای نداشت. این آرامگاه در ضلع شرقی مسجد محمد محروق درون یک اتاقک ایوان مانند جای داشته است. در سال ۵۱۰ خورشیدی که عمر خیام درگذشت تا سال ۱۳۳۵ بنای این آرامگاه، خرابه مانندی بیش نبود تا این که برای مراسم گشایش آرامگاه فردوسی که به توس رفتند، در میان راه از این نقطه دیدن کردند. پس از این دیدار، پیشنهاد بازسازی این بنا به صورت بهتر و جذاب تر مطرح شد. هم زمان با برپایی جشن هزاره فردوسی، انجمن آثار ملی اقدام به ساخت آرامگاهی برای خیام کرد.
در سال ۱۳۳۸ ساخت آرامگاه آغاز شد. در این سال، اقدامات گسترده ای از جمله گودبرداری، بتن ریزی های بنا و طرح محوطه آغاز شد. در سال ۱۳۴۱ کار ساخت و ساز این مجموعه به پایان رسید. سازه اصلی این بنا به صورت فلزی در پوشش بتنی است که شکل بنا بدین صورت است که در پایین، تقسیم بندی ده گانه دارد و فاصله پایه ها پنج متر است. طرح این مجموعه به صورت سکویی چهار گوش و ساختمان سنگی رو باز می باشد. این آرامگاه به صورت ایوان بالا و پایین و دیوار کوتاه سنگی از سنگ خلج که در اطراف محل قبر و روی قبر که سه یا چهار متر از دیوار بقعه فاصله داشت، ساخته شده است و نیز یک ستون سنگی همراه یک رباعی از ملک الشعرای بهار که با خط نستعلیق بر روی آن نقش کرده اند. مساحت باغ خیام ۲۰ هزار متر مربع و طول بنای مشبک آن ۱۸ متر است. در اطراف آرامگاه درختان کاج سبز رنگ قد کشیده اند.
بنای آرامگاه به صورت گنبدی بلند از جنس آهن و سنگ با ده پایه ساخته شده است و پایه های آن با اشکال هندسی و لوزی های بزرگ و کوچک به یکدیگر متصل شده است. اطراف گنبد آرامگاه هرم هایی ساخته شده است که داخل آن کاشی کاری شده است و جنس آن ها به صورت سنگ های بزرگ و آب نماهای سنگی می باشد. بنای آرامگاه به صورت تلفیقی از عناصر سنتی و مدرن است که دایره کف مجموعه به ده قیمت تقسیم شده است. سطح داخل و خارج مقبره با کاشی های معرق و اشعار خیام مزین شده است. با دیدن از این مجموعه زیبا از سفر خود به این مکان هنری و تاریخی لذت ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید