از 0ریال
بررسی در دسترس بودن

آرامگاه کمال الملک نیشابور

دارای امتیاز نیست

مدت زمان

لغو

غیر قابل لغو

اندازه گروه

نامحدود

زبان

___

بررسی اجمالی

شهر مشهد علاوه بر وجود با برکت حرم حضرت رضا (ع)، دارای مناطق مختلف تاریخی، گردشگری، هنری و … است که نظر هر گردشگر و مسافری را به خود جذب می کند. خیلی از مسافران علاقه مند به سفر مشهد، با رزرو تور مشهد به این شهر می آیند. این شهر در زمان افشاریان، پایتخت ایران بود. طبق سرشماری، جمعیت این شهر بالغ بر ۳ میلیون نفر تخمین زده شده است. مشهد به دلیل وجود مبارک علی بن موسی الرضا، امام هشتم شیعیان، در سال پذیرای ۲۷ میلیون زائر از داخل و خارج کشور می‌باشد. بیش از ۹۳ % مردم این شهر، فارسی زبان و این شهر در سال ۱۳۸۸ رسما به عنوان پایتخت معنوی ایران لقب گرفت. اگر علاقه مند به سفر خوب و ارزان قیمت به شهر زیبای مشهد هستید، می توانید با رزرو تور ارزان مشهد به این شهر بزرگ سفر کنید و از مناطق طبیعی و تاریخی فراوان این شهر دیدن کنید. در این قسمت توضیحاتی مفصل در مورد مقبره کمال الملک نیشابور برای شما آورده شده است. با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد این بنای زیبا و تاریخی اطلاعات کسب کنید.

در سال ۱۳۳۷ هوشنگ سیحون طرح مقبره کمال الملک را با مساحتی حدود ۲۸ متر مربع به انجمن آثار ملی پیشنهاد داد. این مقبره، شش ایوانچه مقعر دارد که داخل فرورفتگی های این ایوانچه ها، کاشی های معرق زیبایی طراحی شده است. رنگ این کاشی ها لاجوردی و سفید است. این بنا در سال ۱۳۴۱ در کنار آرامگاه شیخ عطار نیشابوری، ساخته شد. جالب است بدانید سازندگان این بنای زیبا، چند کارگر نیشابوری بودند که در روز افتتاح این آرامگاه، از آن ها به دلیل زحمات شان قدردانی شد. اجازه بدید کمی در مورد معماری این بنا صحبت کنیم. فرم کلی این سازه، دارای تزئینات و کاشی کاری های بسیار زیبایی است که شباهت فراوانی به آرامگاه شیخ عطار نیشابوری دارد. طوری این شباهت زیاد است که اگر در بدو ورود به این دو نگاه کنید تصور خواهید کرد که این دو با هم یک بنا هستند. در پایین قوس های اصلی بنا، وقتی از رو به رو به این طرح ها می نگرید، دو قوس کوتاه تر از بقیه دیده می شود که در اصل تلاقی قوس های متقاطع هستند. نحوه طراحی این قوس ها و پوشش دهی آن ها، طوری است که شکل های هندسی مخروطی شکل را به وجود آورده اند که این خود نوعی ابتکار هنری می باشد.

در این بنا تزئینات فراوانی به کار رفته است که شامل کاشی های معرق کاری است که طرح های هنرمندانه ای بر روی سطح آن استفاده شده است. این طرح ها هر چقدر به سمت خط تقارن قوس ها می رود کوچک و کوچک تر می شوند. طبق گفته های هوشنگ سیحون، طراح این سازه زیبا، معماری این بنا، یادآور و تداعی کننده معماری زادگاه کمال المک یعنی کاشان می باشد. سنگ مزار کمال الملک مانند دیگر سنگ مزار هایی که استاد هوشنگ جیحون طراحی کرده اند، ساخته شده از سنگ گرانیت و بافت خشن است که در قسمت بالای سنگ مزار که مرتفع و زاویه دار است نقش برجسته ای از صورت نیم رخ استاد کمال الملک وجود دارد که توسط شاگرد این استاد هنرمند، یعنی استاد ابوالحسن صدیقی طراحی و حجاری شده است.

نمایش بیشتر

موقعیت فعالیت

بررسی

0/5
دارای امتیاز نیست
بر اساس ۰ بررسی
بسیار عالی
0
خیلی خوب
0
متوسط
0
خیلی ضعیف
0
بسیار بد
0
در حال نمایش 1 - 0 از ۰ در کل

نوشتن یک نظر

Created with Sketch.
از 0ریال

سازماندهی شده توسط

hamkooch

عضویت از 2020

ممکن است دوست داشته باشید