مالدیو

مالدیو جزیره ای زیبا است که تعریفش را همه ما زیاد شنیده‌ایم، جزیره‌ای با آب‌های درخشان، آفتاب تابان و ساحل شن‌های سفید که به بهشت روی زمین شهرت دارد. آنچه مجموعه جزایر مالدیو را دیدنی می‌کند علاوه بر طبیعت سرسبز و زیبای آن، ظرافتی است که در زمینه گردشگری در آن به چشم می‌خورد، وجود هتل‌ها و تفریحات لوکس در کنار بافت کلاسیک این جزیره، آن را به یکی از مقصدهای توریستی شگفت انگیز و به یاد ماندنی در جهان تبدیل کرده است.

تاریخچه شهر :

مالدیو کشوری متشکل از ۲۶ جزایر مرجانی طبیعی است. مالدیو را برای اولین بار دریانوردانی بودائی از هند و سریلانکا قرن ۵ قبل از میلاد پیدا کردند. جزایر مالدیو به خاطر موقعیت ویژه و آب‌وهوای مطبوعشان در طول تاریخ مستعمره قدرت‌های زیادی بوده‌اند از سریلانکا گرفته تا انگلستان. این جزایر محل ویژه‌ای برای تاج‌گذاری پادشاهان و ملکه‌های کشورهای مختلف بوده است. در سفرنامه ابن‌بطوطه آمده شخصی به نام ابوالبرکات بربری از مراکش (مغرب) به مالدیو رفته و مردم این منطقه را به دین اسلام دعوت کرده و آنها هم پذیرفته‌اند.
در سال‌های قبل از ضرب سکه‌های فلزی به جزایر مالدیو جزایر پول هم گفته می‌شد. چرا که در آن زمان‌ها مالدیو محل دریافت صدف کوری (cowry) بوده صدفی که از آن به عنوان پول رسمی و بین‌المللی استفاده می‌شده. امروزه صدف کوری نماد نهاد چاپ پول مالدیو است. تا سال‌ها بازرگانان ایران و عرب در راه دریانوردی به شرق دور، در بنادر بی‌شمار مالدیو پهلو می‌گرفتند. خیلی از معاملات خود را در این منطقه انجام می‌دادند. در سال ۱۹۵۲ بود که مالدیو شکل جمهوری به خود گرفت و دارای حکومت مستقل و رئیس جمهور شد. بزرگ‌ترین برنامه‌ای که در دوران ابتدایی ریاست جمهوری در این کشور پایه گذاری شد توجه به بحث گردشگری بود، با توجه منابعع محدود این کشور سعی شد با جذب گردشگر و تورهای مسافرتی مختلفی از سراسر جهان حداکثر استفاده از این منطقه زیبا و طبیعی انجام شود. برنامه‌ای که باعث شده امروز مالدیو به یکی از برترین نقاط گردشگری در جهان تبدیل شود.

 جمعیت، فرهنگ و آداب و رسوم :

مردم مالدیو، آمیزه‌ای از نژادهای سینهالی، دراویدی، آفریقایی و عرب هستند. جمعیت این کشور ۳۲۸ هزار نفر و واحد پول آن روفیه مالدیو است. فرهنگ مردمان جزایر مالدیو به شدن تحت تأثیر کشورهای همسایه یعنی سریلانکا و هند جنوبی است. به همین علت هم مردم مالدیو علاقه زیادی به تماشای فیلم هندی و گوش دادن به آهنگ‌های هندی دارند. البته از از میانه‌های سده دوازدهم با تغییر دین مردم از بودایی به اسلام تغییرات زیادی در این کشور به وجود آمد. اکثر قریب به اتفاق مردم بومی مالدیو مسلمان سنی هستند و اسلام دین رسمی این کشور است.
به دلیل وجود انواع گونه‌های آبزی در مالدیو اکثر غذاهای مرسوم در این کشور غذاهای دریایی به همراه برنج است اما در هتل‌ها مراکز گردشگری انواع غذاها و طعم‌های مختلف را می‌توانید پیدا کنید. در واقع رقابت سختی بین رستوران‌های جزایر مالدیو وجود دراد تا هرکدام با استخدام بهترین سرآشپز و بهترین کارکنان بتوانند لقب بهترین رستوران جهان را از آن خود کنند.
آب لوله‌کشی در این مجموعه جزایر آب آشامیدنی نیست و مسافران باید از فروشگاه‌ها آب معدنی خریداری کنند. از آنجایی که دین اهالی مالدیو اسلام است سرو الکل در رستوران‌های این شهر مجاز نیست و در مغازه‌ها هم فروخته نمی‌شود تنها در مرکز این کشور ماله برای توریست‌ها الکل عرضه می‌شود و در رستوران‌های گردشگری، هتل‌ها و مناطق توریستی هم می‌توان الکل سفارش داد.

پوشش گیاهی :

اکثر طبیعت جزایر مالدیو را درختان نارگیل پوشانده‌اند، درختانی که با آب شور رشد می‌کنند و تا جایی که چشم کارمی­کند در این جزیره دیده می­شوند، آب نارگیل هم در این کشور یکی از نوشیدنی‌های محبوب مردم به شمارکار می‌آید. پوشش گیاهی از مالدیو در جزایر خالی از سکنه و جزیره‌های مسکونی متفاوت است در جزیره‌هایی که مردم در آن‌ها سکونت دارند به جز نارگیل درختان موز، مرکبات، پاپایا و گیاه سیب زمینی و هندوانه هم کاشت می‌شود. حدود ده درصد از نارگیل و موز جهان در جزایر مالدیو رشد می‌کنند همچنین در این جزایر آناناس و پرتقال‌های خوشمزه‌ای را هم می‌توانید پیدا کنید.

حیات وحش :

بیشتر از ۲۰۰۰ گونه ماهی در آب‌های اطراف جزیره مالدیو وجود دارد. تعداد کوسه‌های مالدیو اما در این سال‌ها خیلی کمتر شده. دلیل آن هم این است که بومیان معمولاً کوسه‌ها را شکار می‌کنند و بعد از قطع کردن بالشان آنها را در دریا رها می‌کنند. بال کوسه‌های اقیانوس هند به کشورهایی مثل چین، هنگ‌کنگ و تایوان فرستاده می‌شود و از آن سوپ‌های گران قیمتی تهیه می‌شود و در رستوران‌ها به فروش می‌رسد.
با توجه به اندازه کوچک این کشور جزیره‌ای برخلاف تنوع زیستی زیاد در دریا، حیوانات زیادی را در خشکی نمی‌توانید ببینید. فقط یک گونه روباه و یک حشره‌خوار و تعدادی مار و مارمولک از بومیان این مجموعه جزایر هستند. بسیاری از گونه‌های جانوری مالدیو، در آب‌های این منطقه زندگی می‌کنند از نهنگ و دلفین و لاک‌پشت دریایی گرفته تا تمساح آب شور که در صورت سفر به این جزیره می‌توانید همه آنها را از نزدیک ببینید.

اقتصاد :

در دوران باستان مالدیو به خاطر وجود منابع طبیعی فراوان از صدف و الیاف گرفته تا تن ماهی و عنبر ارزش بالایی داشت اما آر آنجایی که منابع طبیعی تمام‌شدنی‌اند امروزه رهبران مالدیو سعی کرده‌اند تا بیشترین تمرکز اقتصادی را روی بحث گردشگری بگذراند. برنامه‌ای که تا الان موفق بوده و خیلی از توریست‌های شرق و غرب این جزایر را برای گذراندن یک تعطیلات رؤیایی انتخاب می‌کنند.
۲۸٪ از تولید ناخالص داخلی و بیشتر از ۶۰ درصد سود سالانه مالدیو از راه گردشگری به دست می‌آید. رئیس جمهور سابق مالدیو از وزیرانش خواسته بود تا در مدتی کم غواصی یاد بگیرند زیرا که جلسه بعدی هیئت دولت از این قرار است در جزیره‌ای غرق شده برگزار شود. او با این کار سعی داشت به جهانیان اعلام کند که خطر گرم شدن کره زمین و آب شدن یخ‌های قطبی، خطری جدی است و اگر چاره‌ای برای این پدیده پیدا نشود دیر یا زود ممکن است کل مجموعه جزایر مالدیو به زیر آب برود. ارتفاع جزیره مالدیو از سطح دریا ۲٫۵ متر است و دولت این کشور اعلام کرده است که در صورت بالا آمدن آب دریا این جزایر به زودی زیر آب خواهند رفت.

موقعیت جغرافیایی :

مجموعه جزایر مالدیو کشوری است در آسیای جنوبی، واقع در اقیانوس هند که از ۱۱۹۰ جزیره مرجانی زیبا تشکیل شده، البته از این میان تنها ۲۰۰ جزیره مسکونی بومیان مالدیو هستند، ۸۸ جزیره هم در اختیار گردشگران قرار می‌گیرند و در باقی آنها کسی زندگی نمی‌کند. گسترش این محدوده بیش‌تر از ۹۰۰۰۰ کیلومترمربع است و از نظر آب و هوایی و موقعیت جغرافیایی یکی از متفاوت‌ترین کشورهای جهان است.
این مجموعه جزایر از سخره‌های مرجانی، ماسه‌های سفید و جنگل‌های سرسبز تشکیل شده‌اند. به دلیل اینکه این جزایر در میان اقیانوس هند قرار دارند ارتفاع زیادی ازز سطح دریا ندارند و متوسط ارتفاع این جزیره‌ها حدود ۲٫۵ متر بالاتر از دریا است. پایتخت کشور مالدیو، ماله است که بزرگ‌ترین شهر و مرکز تجاری مالدیو هم به شمار می‌رو. این شهر یک مرز آبی با سریلانکا دارد و تنها فرودگاه مالدیو هم در این شهرر ساخته شده. معمولاً گردشگران مستقیم از فرودگاه بین‌المللی ماله به جزایر اطراف می‌روند و با مردم عادی ارتباط چندانی ندارند.

دریای مالدیو

ویژگی های اقلیمی و آب و هوایی :

آب و هوای مالدیو آب و هوایی مدیترانه و مطبوع است. دمای هوا در این کشور در تمام مدت سال بین ۲۴ تا ۳۳ درجه سانتی‌گراد است و تقریباً همه‌ی فصل‌های به جز اواخر آوریل تا اواخر اکتبر، برای گردشگران مناسب است. در این تاریخ آب و هوای این جزایر بارانی همراه با باد و طوفان است و احتمال این که نتوانید در این فصل‌ها از طبیعت زیبای مالدیو لذت ببرید بیشتر است و باوجود اینکه هوا در مالدیو بسیار شرجی است اما نسیمی که از اقیانوس هند می‌وزد و بادهای خنک غربی باعث به وجود آمدن آب و هوایی دل‌نشین در این کشور می‌شود. به خاطر کم ارتفاع بودن این کشور، خطر فرسایش سخره‌های مرجانی آن را تهدید می‌کند و سونامی‌ای که در دسامبر ۲۰۰۴ به راه افتاد آسیب زیادی به این منطقه زد.

جاذبه‌های سفر به مالدیو :

باغ‌های بزرگ و زیبا، روستاهای سنتی با صنایع‌دستی فراوان، قایق سواری، پیاده‌روی در ساحل، شنا رد ساحل مرجانی، غواصی، اتاق‌های تابستانی، چشمه‌های آب گرم، رستوران‌های بین‌المللی، تجربه آرامش شرقی در کنار آبی بی‌کران اقیانوس هند و تماشای غروب و طلوع جادویی خورشید پشت این آب‌های فیروزه‌ای تنها قسمتی از جذابیت‌هایی است که می‌توانید در مالدیو تجربه کنید.

سوغات مالدیو|مرواید های مالدیو|مروارید های مالدیو|حصیرهای مالدیو|ظروف مالدیو|حصیرهای مالدیو|صنایع چوبی مالدیو|صنایع لاکی مالدیو

جاذبه های سازه ای و تاریخی :

  • مسجد جمعه مالدیو
  • موزه ملی
  • مسجد سلطان محمد

جاذبه های تفریحی و گردشگری :

  • جزیره Hulhulé
  • ساحل villingili
  • جزیره Maradhoo
  • جزیره Gan
  • منطقه Hithadhoo
  • جزیره Meeru
  • آب گرم Ranveli
  • قصر Theemuge

بازارها و اماکن خرید :

  • بازار محلی MOBILE
  • بازار محلی ماله
  • بازار لباس Majeedhee Magu
  • بازار خرید ماهی

رستوران ها و کافی شاپ ها :

  • رستوران Open The Grill
  • رستوران Hot Rock
  • رستوران Ithaa
  • رستوران The Market
  • رستوران COMO Maalifushi
  • رستوران Velassaru